22 de diciembre de 2010

La Viquipèdia en català arriba als 300.000 articles

Ahir, dia 21 de desembre de 2010, la versió en català de la Wikipedia, coneguda com a Viquipèdia, va arribar a la xifra de 300.000 articles. L'article número 300.000 va ser pastítsio, traduït per Fajardoalacant de l'anglés i el castellà.

La Viquipèdia segueix sent la primera a la llista de viquipèdies per mostra d'articles, la 13a en quant a nombre d'articles i la 7a en relació al nombre de parlants de la llengua.

14 comentarios:

 1. Se agradece la buena voluntad. Pero parece que la Wikipedia en catalán con estos amigos no necesita enemigos.

  1. La versión en catalán de la Wikipedia no se conoce como "Viquipèdia". "Viquipèdia" és la traducción al catalán de la palabra Wikipedia.[1] La versión en español de la Wikipedia se conoce en catalán como "la Viquipèdia en espanyol" y la versión en catalán como "la viquipèdia en català". El texto contiene una falta de ortografia que perjudica seriamente a la Wikipedia en catalán.

  2. Mejor no devaluar el artículo dando a entender que se trata de una mera traducción. O lo decís todo o no digáis nada. Es una artículo iniciado a partir de la traducción de contenidos del inglés y del español y ampliado hasta obtener un contenido más desarrollado que en cualquiera de ellos.

  3. La clasificación de wikipedias en base al número de hablantes por artículo está desactualizada. El catalán ahora se encuentra en la sexta posición muy cerca del sueco.

  [1] http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia

  ResponderEliminar
 2. Hola persona anònima. Gràcies per la voluntad de corregir errors, com l'rtogràfic, que crec que ja ha estat corregit. Cada versió de la Wikipedia a triar el nom que volia tindre per raons ortogràfiques, fonétiques o les que foren, per la qual cosa, la viquipèdia en català sí que es coneix com Viquipèdia, no és cap mentida.

  Ser una traducció és devaluar l'article? crec que no. Hi ha milers de traduccions a totes les versions, i això és una de les bondats de la llicència del projecte.

  Si a meta no s'ha actualitzat pots fer-ho tu mateix, ja saps, sigues valent.

  Una salutació.

  ResponderEliminar
 3. El problema es que este no es el blog de cuatro amigos que dan su opinión. Estáis usando el nombre de Wikimedia. Quién os lea puede creer que habláis con conocimiento de causa.

  ¿Porqué le seguís el juego a Enciclopedia Catalana [1] que es un proyecto privativo? ¿No seria más lógico que os pusierais del lado de la Wikipedia en catalán [2]? Al fin y al cabo es un proyecto libre igual que la Wikipedia en español.

  Es el segundo mensaje avisando del daño que estáis haciendo. Si no lo enmendáis ya no será ignorancia.

  [1] http://www.enciclopedia.cat/cgi-bin/CercaGEC3.exe?APP=CERCAPAR&PAG=0001&PAR=Viquip%E8dia
  [2] http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia

  ResponderEliminar
 4. Estimado anónimo: La verdad es que no entiendo dónde está el problema. "Wikipedia", en catalán, se dice "Viquipèdia" en general, especialmente dentro de la comunidad de wikimedistas en lengua catalana. Por otro lado, no seguimos el juego a nada: es como decir que por cumplir las reglas de ortografía le seguimos el juego a la RAE.

  El objetivo de este breve post era simplemente reconocer el buen trabajo que la comunidad de wikimedistas en catalán están haciendo, que se traduce en una enciclopedia que gana en completitud con gran rapidez.

  Como grupo impulsor del proyecto Wikimedia España somos partícipes de la alegría que supone el crecimiento de los proyectos de conocimiento libre, como Viquipèdia, máxime cuando es un proyecto tan cercano, y así lo anunciamos en este blog.

  Un saludo,

  ResponderEliminar
 5. Obviament, parlem amb coneixement de causa, que no vol dir que siguen infalibes. La veritat és que no entenc això de posar-se de part de ningú. Wikimedia Espanya vol naixer amb la voluntad de promoure tots els projectes de la WMF i el coneixement lliure. En cap moment s'ha parlat de prioritzar més la viquipèdia en espanyol que cap altra. Dius que avises d'un mal, però la veritat és que si no ets més explicit poca cosa podem fer. De totes formes el post ha sigut publicat per mi, i port la meua firma, pot ser algún l'haguera escrit de forma diferent o no comparteix el que pose. És a dir, el post és meu, no d'una associació que encara que no existeix.

  ResponderEliminar
 6. Ja ho diu la dita, de fora vindran i de casa et faràn fora. WM-ES són aliens als viquipedistes catalanoparlants, qui ens representa és l'Amical. Salut!.

  ResponderEliminar
 7. Tan falso como que cualquier comunidad de Wikimedia esté representado por algo que no sea... la propia comunidad.

  ResponderEliminar
 8. Tan fals com la vostra entrada que no està escrita ni amb el vist i plau ni de cap editor habitual de la Viquipèdia en valencià. De fora vindran i de casa et faran fora, em reafirme.

  ResponderEliminar
 9. Respuesta al comentario 4 de Lucièn: “La verdad es que no entiendo dónde está el problema” y al 5 de Millars: “La veritat és que no entenc això de posar-se de part de ningú”

  Este es el problema. Que no lo entendéis y cuándo os avisan de que habéis metido la pata sacáis la típica chulería española y os empecináis en sostenella i no enmendalla.

  Haced caso de lo que se os dice o preguntad a los que entienden. Pero dejad ya de transmitir este mensaje lleno de cargas de profundidad en contra de la Wikipedia en catalán.

  ResponderEliminar
 10. Ah! Puix per a no representar a la comunitat viquipedística catalana han rebut un bon premi de 20 mil euros per a impulsar el Pla Estratègic de la Viquipèdia:

  Fundación puntCat aporta 20 mil euros a Amical Viquipèdia para el plan estratégico de la Wikipedia
  http://es.wikinews.org/wiki/Fundaci%C3%B3n_puntCat_aporta_20_mil_euros_a_Amical_Viquip%C3%A8dia_para_el_plan_estrat%C3%A9gico_de_la_Wikipedia

  Ah no, clar, això no interessa publicar desde WM-ES. És evident que WM-ES no representa als projectes de Wikimedia en valencià, perdoneu, però algú ho havia de dir.

  A mès, membres de WM-ES que són usuaris del Viquinotícies en castellà s'han manifestat oberta hostilitat a eixa notícia per interès propi i particular de WM-ES, en contra de la comunitat viquipedística catalanoparlant representada per l'Amical:

  http://es.wikinews.org/wiki/Wikinoticias:Caf%C3%A9#El_l.C3.ADmite_de_la_autopublicidad

  ResponderEliminar
 11. Gracias por el enlace al café de Wikinoticias en el que NO participa ningún miembro de WM-ES. Es un nuevo ejemplo de vuestro objetivo.

  A trolear a otro sitio, señores.

  ResponderEliminar
 12. Com diu el cantant alacantí Ovidi Montllor:

  Si senyor! Que si senyor! Si senyor! Te la raó, senyor! Si senyor! Diguim, senyor! Ben cert, senyor! Tot un senyor! Si senyor! Vostè és senyor! Molt bé, senyor! Quin senyor! Mane'm, senyor! Ja ho sap, senyor! A disposar, senyor! Si senyor! Re-si senyor! Recontra-si senyor! No es preocupe, senyor! Vosté és un senyor! No em fa mal el senyor! Endevant, senyor! Visca el senyor! Vostè és l'amo, senyor! A les ordres, senyor! Si senyor!

  Está content, senyor? Puc marxar, ja, senyor? Gràcies, senyor! Gràcies, senyor! Gràcies, senyor!

  ResponderEliminar
 13. No si... a veure si entens que cap associació representa cap projecte. Cal que qualsevol editor de un projecte done permís per a posar una noticia enlloc? això t'ho has de fer veure.

  A veure, ens critiques per posar una noticia de viquipèdia en català i al mateix temps ens critiques per no posar-ne una de dues associacions externes a la WMF? de veres que no ho entenc... està clar que si vols veure-ho tot de forma negativa fem el que fem et semblarà mal, però això crec que ja és problema teu. Acàs tu ets algú per parlar en nom d'algú que no sigues tu mateix? Per cert, per si no te'n havies adonat, jo soc viquipedista catalanoparlant, o pots dir el contrari?

  Típica xuleria espanyola? no se del que parles, ah, però resulta que ara tu ets francés? fins ara m'havia donat la impresió que eres espanyol, mirat el passaport.

  ResponderEliminar
 14. A més si tot el que dius és tan cert com això de que a Wikinoticias usuaris de WM-ES són hostils a una noticia d'Amical, que no és cert, no se com de creibles són la resta de les teues paraules. O t'equivoques o dius mentides, i pensaré que t'equivoques perquè presumiré bona fe, però abans d'acusar de res seria millor que t'informares, així que al menys un altra vegada mira qui o d'on són les persones que han parlat al Café. És molt fàcil acusar de coses sense proves.

  ResponderEliminar