27 de enero de 2011

Trobada i celebració del 10è aniversari de la Viquipèdia a València

Com ja deu saber quasi tot el món, el darrer dia 15 de gener de 2011, la enciclopèdia lliure Viquipèdia va complir deu anys de vida. Per tot arreu s'han organitzat centenars d'actes per a celebrar-ho, i València no anava a quedar-se enrere.

Els membres de Wikimedia Espanya de la Comunitat Valenciana van organitzar una trobada per a celebrar l'aniversari, passar una bona estona xerrant sobre la Viquipèdia i els altres projectes wikimedia, i qui volguera signar els estatuts de l'associació. A la trobada van assistir B25es, Dorieo, Gustavocarra, Jmmuji, Millars, Qoan i Resped. ColdWind i altres dos persones interessades van quedar el divendres a Vila-real amb Millars, ja que no hi podien anar a la trobada de València.

L'acte va tindre lloc al Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, al centre de la ciutat. La primera anècdota de la trobada va ser quan vam entrar a l'edifici i va sonar l'alarma, però l'incident es va poder solucionar satisfactòriament. Després de prendre un café o una cervesa segons el cas vam començar la trobada a una de les sales.

Gustavo ens va fer un resum de la història de la Viquipèdia en estos deu anys, i de cóm els viquipedistes han anat formant un moviment i s'han agrupat en associacions. Després vam parlar sobre mols aspectes: el nombre de dones que editen als projectes, deixar clares les diferències entre projectes i capítols, ferramentes com Zotero -que ens va explicar Gustavo, les referències -la forma de presentar-les, si calen o no notes al peu, si cal que estiguen en la mateixa llengua que el projecte-, l'us educatiu dels projectes, el canvi que ha experimentat la Viquipedia durant estos anys, B25es ens va explicar com estava treballant amb els municipis de França, diferents polèmiques a la Viquipèdia, la relació entre Wikimedia Espanya i Amical Viquipèdia, Wikimania, tant de la passada, de la futura i d'una hipotètica Wikimania a Espanya, el Movement Roles i l'enquesta que s'està fent, la possibilitat de crear Wikis locals i comarcals a la Comunitat i el suport que caldria donar-los, la possibilitat d'anar a la Campus Party -amb qui ja hi ha contacte-, comentaris sobre altres projectes com Commons, Wikibooks, Wikiquotes, etc., tindre un servidor propi, el Wikimedia Loves Monuments que organitza WM-NL i com participar-hi nosaltres, etc. És impossible resumir tot el que es va dir, però parlant parlant es van fer les 14:30 i vam haver de plegar. Qoan i Jmmuji s'en van anar a dinar a casa i els altres cinc vam anar a menjar junts, on vam continuar parlant fins que va ser hora d'anar-nos-en.

Va ser una trobada molt intensa, i caldrà fer-ne més perquè sempre queden coses per contar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario