16 de marzo de 2011

Desè aniversari de la Viquipèdia en català

La Viquipèdia en català celebra el seu desè aniversari amb una nova portada. Els seus editors i la comunitat viquipèdica estan d'enhorabona.

La Viquipèdia és consultada actualment per més de 400 milions de persones tots els mesos. Proporciona accés immediat a informació d'alta qualitat, lliure, gratis i sense publicitat. Durant l'última dècada, una gran comunitat de voluntaris s'ha unit amb l'objectiu de crear més de 17 milions d'articles en més de 270 idiomes, fent més propera la causa del coneixement lliure a cada persona del món. La Viquipèdia en català consta actualment de més de 310.000 articles. Va ser la segona viquipèdia en crear-se després de la Viquipèdia en anglès, i a dia d'avui en té més de 82.000 usuaris registrats, entre 1.300 i 1.800 editors actius i 27 administradors. Així mateix, el primer article va ser "Àbac", creat el 17 de març de 2001.

Amb la fi de promoure el projecte, diversos usuaris de la Viquipèdia organitzaran una sèrie de tallers d'edició en territoris catalanoparlants. A més, ja s'ha posat en marxa un pla estratègic que espera bons resultats en un breu període de temps.

Finalment, hi ha una sèrie d'activitats programades a Barcelona i altres ciutats de l'àmbit catalanoparlant. Podeu consultar l'enllaç següent per a més informació sobre les tasques que s'estan desenvolupant amb motiu del desè aniversari.

Per molts anys!

No hay comentarios:

Publicar un comentario