6 de mayo de 2015

Wiki Loves Earth 2015 a Espanya

Wikimedia Espanya organitza l'edició espanyola de «Wiki Loves Earth 2015» ('Wiki estima la Terra'), un concurs fotogràfic sobre espais naturals de tot el món, amb l'objectiu d'il·lustrar articles de la Viquipèdia, potenciar la presència global i lliure del patrimoni natural, i difondre el coneixement lliure. El concurs s'organitza aquest any a al menys dotze països de quatre continents. L'edició de 2014 va incloure per primera vegada espais naturals espanyols. Amb l'organització d'Amical Wikimedia, WLE 2014 va cobrir els espais naturals de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

La dinàmica del concurs és senzilla i la participació és òbviament gratuïta. Es tracta de fer fotografies d'espais naturals reconeguts com a llocs d'importància comunitària per la xarxa Natura 2000 i pujar-les-hi sota una llicència lliure entre l'1 i el 31 de maig de 2015. Les fotografies no tenen perquè haver estat preses entre aquestes dates. Només es requereix que s'hi pugin durant el mes de maig. Per participar no cal registrar-se al concurs, encara que sí ho has de fer en Wikimedia Commons o, opcionalment, en el grup de Flickr creat a aquest efecte (si no, no podrem posar-nos en contacte amb tu quan guanyis :-)). Un cop registrat, tan sols has de pujar-hi les fotos. A Espanya, així com a la resta de països participants, un jurat compost per persones relacionades amb la natura, la fotografia i el coneixement lliure atorgarà diversos premis, i les deu millors fotografies de cada país participaran en la fase internacional del concurs, amb els seus propis premis.


"Estany del Cortalet, Aiguamolls de l'Empordà", un dels guanyadors (lloc tretzè) de WLE 2014. Autor: Mikipons (CC-BY-SA 3.0)

La primera edició de Wiki Loves Earth es va organitzar l'any 2013 a Ucraïna: 365 fotògrafs van pujar més de 11.000 imatges. En l'edició de 2014 el concurs es va estendre a 16 països de tot el món, i 3.000 participants van contribuir amb més de 170.000 fotografies. D'elles, 7.500 provenir d'espais naturals d'Espanya i Andorra. En l'edició de 2015 el concurs abastarà, per primera vegada, tota la península Ibèrica (així com Balears, Canàries, Madeira, Açores, Ceuta i Melilla), gràcies a la col·laboració amb Wikimedia Portugal per organitzar el concurs a tots dos països.

Per facilitar la localització dels llocs d'importància comunitària Wikimedia Espanya ha creat llistats dels mateixos de cada comunitat autònoma, cadascuna d'elles amb un mapa propi (llistats de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià). Aquest enfocament és lleugerament diferent a l'adoptat per Amical, ja que admeten altres espais naturals.

Descobreix espais naturals, fotografia'ls i comparteix les teves imatges en pro del coneixement lliure!

Informa't sobre tots els detalls en la web oficial del concurs: http://www.wikilovesearth.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario